Anthony Scaramucci’den SEC Başkanı ve Kamala Harris Kehanetleri!

Bitcoin Konferansı’nda konuşmamayı tercih ettiği için önemli tepkiler alan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, SkyBridge’in kurucusu Anthony Scaramucci’den bir müttefik buldu. Eski politikacı Anthony Scaramucci, Kamala Harris’in kripto açıklığını savundu. Ayrıca, onun yaklaşımını Donald Trump’ın Bitcoin’e yönelik geçmiş düşmanlığıyla karşılaştırdı. Ayrıca Scaramucci, SEC Başkanı için kapının gösterileceğini ileri sürüyor.

Scaramucci: Harris’in kripto stratejisi konusunda sabırlı olunmalı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto savunucuları uzun zamandır Biden-Harris yönetiminin sektöre yaklaşımını eleştiriyor. Başkan Yardımcısı Harris kısa süre önce Demokrat delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak partinin başkan adayı olmasına rağmen, kripto politikaları belirsizliğini koruyor. Kamala Harris’in ekibinin kripto ile ilgili soruları olan uzmanlara ulaştığı bildirildi. Bu olumlu bir değişim olarak görülüyor. Ancak Bitcoin Magazine’in CEO’su David Bailey’nin Harris’in 25-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Bitcoin Konferansı’nda konuşmama kararı aldığını öne süren tweet’i tartışmalara yol açtı.

Bu arada, Trump’ın kripto varlık sınıfına yönelik agresif kurları Harris’in başkanlık kampanyasını tehdit ediyor. Bu konuya değinen Scaramucci, son paylaşımında Trump’ı “işlem yapan bir kişi” olarak nitelendirerek eleştirirken, mevcut kripto yanlısı duruşunun muhtemelen bağış toplama ve destek için stratejik bir hareket olduğunu da sözlerine ekliyor. Harris’in sektöre açıklık gösterdiğini belirtiyor ve Biden yönetiminde kripto politikasını yönlendirmediğini vurguluyor.

SEC Başkanı kovulacak mı?

Wall Street finansçısı ayrıca Kamala Harris‘i eleştirenleri, ona sektör için kendi stratejisini geliştirme fırsatı vermeye çağırdı. Harris’in potansiyel başkanlığının Warren’ın kriptoya karşı düşmanca tutumunun bir uzantısı olarak görülmemesi gerektiğini savundu. Aslında, Harris’in kripto politikasına yaklaşımının Warren’ınkinden önemli ölçüde farklı olabileceğine inanıyor ve açık fikirli olmanın ve erken yargılardan kaçınmanın gerekliliğini vurguluyor. İki partili bir yaklaşımı savunarak, kripto ekosisteminin uzun vadede daha fazla fayda sağlayacağına inanıyor.

Anthony Scaramucci, Harris ve Senatör Elizabeth Warren arasındaki dostluk eksikliğine dikkat çekiyor. Ayrıca, ilkinin başkan olması halinde SEC Başkanı Gary Gensler‘in potansiyel olarak kovulabileceğini ve Warren’ın kenara itilebileceğini öngörüyor. Bu bağlamda Scaramucci, “Kriptoyu iki taraflı tutalım, bu uzun vadede ekosistem için daha sağlıklı olacaktır.” diyor. İlginçtir ki Scaramucci daha önce Trump’ın başkanlığı sırasında Beyaz Saray iletişim şefi olarak görev yapmıştı. Ancak bu görevi kısa sürmüş ve on gün sonra görevden alınmıştı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir